Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Voordelen vloerverwarming

Hoe zit dat nu precies bij vloerverwarming? Wat zijn de voordelen als ik vloerverwarming afweeg ten opzichte van andere verwarmingsmogelijkheden? Lees hier alle voordelen van zowel elektrische vloerverwarming en warmwater vloerverwarming. Graag een vrijblijvende offerte? Ontvang hier een prijsvoorstel op maat.

 

Aangename warmte

Dit komt doordat er een veel grotere oppervlakte is, in vergelijking met radiatoren, waar de warmte door kan worden gestuurd. Doordat de warmte van onderaan komt, worden de voeten opgewarmd en geeft dit ons een aangenamer gevoel. Door het grotere verwarmingsoppervlak en door de matige vloertemperatuur ontstaan eveneens slechts kleine luchtbewegingen.

Men krijgt een veel aangenamere temperatuur dan radiatorverwarming. Op onderstaande afbeeldingen zie je links de temperatuursverdeling bij vloerverwarming. Rechts zie je de temperatuursverdeling bij verwarming van losstaande verwarmingselementen.

 

Laag energieverbruik

Een tweede voordeel van vloerverwarming is dat de ruimte wordt verwarmd door een warmtelichaam die veel minder hoge keteltemperaturen nodig heeft, waardoor er minder energie wordt verbruikt. Anderzijds heeft de ruimte nu een veel grotere warmteopslagplaats (de gehele vloer), zodat je kamer veel regelmatiger en zuiniger wordt verwarmd. Dit betekent dat je jaarlijks minder geld kwijt bent aan energie, voor meer wooncomfort.

Extra tip: door jaarlijks energieleveranciers te vergelijken bespaart je nog meer op uw energiekosten.

 

Beter voor de gezondheid

Doordat vloerverwarming louter stralingswarmte is, zijn er slechts minimale luchtverplaatsingen. Hierdoor wordt stof zo goed als niet verplaatst. Daarbovenop zorgt deze stralingswarmte voor een hogere relatieve luchtvochtigheid in de ruimte.

 

Weinig onderhoud

Een extra leuk vloerverwarming voordeel is dat eens alles is geïnstalleerd, er slechts een minimaal onderhoud nodig is.

 

Plaatsbesparing

Indien je vloerverwarming als hoofdverwarming gebruikt, zijn er geen andere verwarmingstoestellen meer nodig en nemen deze geen ruimte meer in. Met vloerverwarming heb je de volledige vrijheid hoe een ruimte in te richten!

 

Geruisloos

Geen storend gezoem of andere geluiden, zoals wel eens het geval is bij radiatoren: vloerverwarming is volledig geruisloos.

 

Elektrische vs warmwater vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming heeft bepaalde voordelen die warmwater vloerverwarming mist, maar ook omgekeerd is dit waar. Vergeet de voordelen niet af te wegen tegen de nadelen van vloerverwarming. Het is belangrijk dat je een goede vergelijking tussen de twee maakt.

 

Voordelen elektrische vloerverwarming

  • Er is niet altijd sloopwerk nodig: systemen kunnen moeiteloos op een reeds bestaande ondervloer worden aangebracht.
  • Er is bijna geen verhoging van de vloer nodig, doordat de meeste elektrische systemen heel compact en dun zijn.
  • Een derde voordeel van elektrische vloerverwarming is dat meerdere systemen mogelijk zijn.

 

Voordelen warmwater vloerverwarming

  • Goedkoper in gebruik.
  • Mogelijkheid om de woonruimte, voorzien van de vloerverwarming, ook af te koelen via dit systeem! Vloerkoeling kan door gebruik te maken van een koelmachine of warmtepomp.

 

Offertes voor vloerverwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs