Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Temperatuur vloerverwarming

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat de temperatuur zal zijn indien je kiest voor vloerverwarming.

De vloerverwarming temperatuur voelt helemaal anders aan dan andere verwarmingstoestellen, is veel geleidelijker en daardoor ook veel aangenamer! Daarbij hoef je vaak niet zoveel te stoken als met andere verwarmingstoestellen.

Graag een vrijblijvende offerte? Ontvang hier een prijsvoorstel op maat.

 

Wat is de ideale vloerverwarming temperatuur?

In een goed geïsoleerd huis wordt aangeraden om maximaal voor 24°C te kiezen! Boven deze 24°C kan de temperatuur immers negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid!

Zoals je eerder al kon lezen, geeft vloerverwarming een aangenamere temperatuur. Dit komt doordat de verwarming van het huis veel geleidelijker gebeurt dan bij een gewone radiator. Bij een radiator zit het immers zo dat er in één keer heel veel warmte wordt afgegeven. Deze warmte wordt vervolgens meteen in de lucht gestuwd, waardoor de verwarming zeer onregelmatig is.

Bij vloerverwarming is dit anders. De verwarming warmt geleidelijk op en begint van onderaan en gaat zo geleidelijk naar boven. Aan de vloer wordt bijgevolg een aangename warmte afgegeven, die helemaal anders wordt ervaren als warmte afkomstig van een radiator. Hoe hoger men komt, hoe minder warm het zal zijn en hoe minder snel men het te warm zal ervaren.

Daarnaast blijft de verwarming ook nog een poosje aangenaam nadat je de vloerverwarming hebt uitgeschakeld. De vloer koelt immers niet al te snel af, waardoor de vloerverwarming temperatuur gedurende enkele uren nog door de woning blijft doorstromen.

 

Offertes voor vloerverwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs