Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerverwarming onder tegels

Vloerverwarming gaat niet samen met iedere soort vloerbedekking. Daarom is het goed dat je even kijkt of vloerverwarming wel degelijk samenwerkt met de vloer die jij wenst te leggen. In dit artikel kon je al een klein beetje meer lezen over tegels in combinatie met vloerverwarming.

Tegels zijn veruit de meest gekozen en beste keuze om te combineren met vloerverwarming. Dit komt omdat betegeling de opgewekte warmte kan opslaan en traag kan afgeven. Hierdoor heb je een minder hoog energieverbruik en zal je nooit koude voetjes krijgen.Tegenwoordig zijn er zelf speciale tegeltjes op de markt, die je vloerverwarming optimaal laten benutten.

Wil je ook graag vloerverwarming met tegels bij jou thuis? Ontvang gratis een offerte van een erkend vakman.

 

Welke tegels vloerverwarming?

De meeste tegels kunnen eigenlijk worden gebruikt, maar toch zijn er enkele die veel meer voordelen hebben. Twee van deze ideale tegels zijn tegels uit keramiek en tegels uit natuursteen.
Dat komt omdat deze materialen warmte goed geleiden, de opgewekte warmte vasthouden en omdat ze het doorgeven aan de volledige ruimte waarin deze betegeling is gelegd.

Bij het kiezen van natuursteen kan je het beste kiezen voor lichtere tegels. Doordat donkere tegels meer warmte te verduren krijgen (denk ook aan de zon, zeker als er veel ramen in de buurt zijn) kunnen zij makkelijker barsten.

Hoewel scheuren zelden optreden, raden we wel aan om te kiezen voor geen al te grote betegeling en tegels die gelijkmatig verdeeld zijn qua afmetingen.

Nog beter dan keramiek en natuursteen is beltraline. Zo’n tegel is in feite een natuurstenen vloer dat meteen op de dekvloer kan verlijmd worden. Door hun perfect gelijke afmetingen is de kans op scheurtjes en breuken minimaal.

 

vloerverwarming tegels

 

Hoe tegels plaatsen?

Hoe je betegeling op je installatie moet plaatsen hangt af van welk type vloerverwarming je thuis hebt liggen.

Bij warmwater vloerverwarming ziet de opbouw er als volgt uit:

Voordat de buizen zijn geplaatst wordt eerst nog een uitvullaag van zand, cement of PUR gegoten. Daar komt nog een isolatielaag op. Eens deze is geplaatst komt daar nog een deklaag bovenop met daarin de verwarmingsbuizen.

Bij een droge of elektrische vloerverwarming worden de buizen meteen in een isolatielaag gelegd. Daarop komt een geleider (meestal aluminium platen) en daarop komt dan een cementen dekvloer.

Hierna kan bij beide types de betegeling worden aangebracht.

Let wel op dat de vloerverwarming eerst moet worden opgestart, dat er rekening moet worden gehouden met dilatatie en vochtpercentages, …
Vraag hulp aan een professional indien je nog met vragen zit.

 

tegels vloerverwarming

 

Nog enkele tips

  • Als je kiest voor grotere tegels, dan is de kans ook groter dat er barsten in komen. Kies dus bij voorkeur voor kleinere tegels.
  • Laat de randisolatie doorlopen tot boven de vloerpas. Snijd de isolatie dus wanneer de vloeren zijn gevoegd.
  • Maak gebruik van afstand tussen de verschillende materialen

 

Offertes voor vloerverwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs