Vloerverwarming-advies.nl Hét grootste vergelijk- en adviesplatform

Vloerverwarming badkamer

Waarschijnlijk de meest gestelde vraag die we over vloerverwarming krijgen: “Is vloerverwarming een goed idee in de badkamer?” Natuurlijk is dat een goed idee! Door vloerverwarming in de badkamer te leggen heb je het altijd heerlijk warm als je uit de douche of bad stapt. Gedaan met kille en koude vloeren die je meteen doen afkoelen.

Traditionele verwarmingselementen klaren de klus dan wel, maar ze zijn vaak een beetje onaangenaam. En natuurlijk wil je ook niet meteen beginnen met zweten als je uit de douche komt… Een ideale oplossing voor deze problemen is om te kiezen voor vloerverwarming! Wil je niet je hele huis voorzien van vloerverwarming? Geen probleem.

Je kan vloerverwarming ook in de badkamer installeren als bijverwarming. We vertellen je er alles over in dit artikel.

Vraag zeker een offerte aan als je nieuwsgierig bent. Het is immers kosteloos en geeft je ook meteen een exacte prijs.

 

Vloerverwarming badkamer: elektrisch of warmwater?

Doordat vloerverwarming zo aangenaam aanvoelt, willen heel wat mensen graag gebruik maken van deze verwarming. Maar om de kostprijs te drukken en niet het hele huis te moeten slopen, kiezen veel mensen ervoor om alleen in de badkamer vloerverwarming te leggen.

Mocht er al warmwater vloerverwarming aanwezig zijn in huis, dan kan deze verwarming vrij eenvoudig worden doorgetrokken naar de badkamer. Als je nog geen vloerverwarming hebt, moet je die natuurlijk wel eerst laten aanleggen. En dat kan een aardige som geld kosten!

Nog een probleempje dat bij warmwater vloerverwarming de kop op steekt is de lange oplaadtijd ervan. Tegen de tijd dat de vloer een aangename warmte heeft bereikt, zijn we enkele uren verder. En voor een badkamer is dat niet zo handig. Een badkamer hoeft immers maar voor een poosje opgewarmd te worden.

Logisch dan ook dat de elektrische variant vrijwel altijd wordt aangeraden. De voornaamste redenen om voor elektrische vloerverwarming in de badkamer te kiezen zijn deze:

  • Veel kortere opwarmtijd in vergelijking met warmwater vloerverwarming.
  • Kleinere opbouwhoogte in de vloer.
  • Minder breekwerk nodig en dus goedkoper, sneller en minder last van de werken.

 

vloerverwarming badkamer

 

Vloerverwarming badkamer nadelen

  • Je spendeert vrij weinig tijd in een badkamer in vergelijking met een slaapkamer of woonkamer. Daarom is het niet altijd aangeraden om vloerverwarming in een badkamer te leggen. Er is immers een vrij lange opwarmtijd nodig. Als je dan een douche of bad wilt nemen, mag je niet vergeten om de vloerverwarming aan te zetten. Want het duurt natuurlijk wel een poosje voor je effectief van deze kamer gebruik kan maken. Een mogelijke oplossing hiervoor zijn timers. Maar dan moet je wel altijd op hetzelfde moment je douche nemen.
  • Elektrische vloerverwarming is meetal duurder dan warmwater vloerverwarming. De opbouw van elektrische verwarming is veel goedkoper, maar het verbruik ervan ligt veel hoger. Elektriciteit is immers duurder dan warm water en je hebt ook veel meer elektriciteit nodig om de vloer warm te houden. Bij een matig gebruik valt de prijs wel mee, maar op termijn zal je zeker een prijsverschil opmerken.
  • Door de geringe opbouwhoogte moet je meer oppassen met verbeteringswerken die eventueel in je badkamer zullen worden uitgevoerd. Een mat of bekabeling die zo dicht bij de oppervlakte ligt kan immers sneller beschadigd worden door een onoplettendheid bij boren, hameren of timmeren.

 

Vloerverwarming badkamer prijs

We bespraken prijzen van vloerverwarming al eerder in dit artikel. Hier vind je een gemiddelde prijs van zowel elektrische als warmwater verwarming. Er zijn grote verschillen tussen warmwater en elektrische vloerverwarming. Dit en de keuze van het bedrijf of de vakman die je vloerverwarming installeert zal het grootste verschil in de uiteindelijke prijs geven.

Natuurlijk zijn er nog extra’s die de prijs mogelijk beïnvloeden. Deze zijn o.a. de afmetingen van de badkamer, de kwaliteit van de vloerverwarming, eventuele extra’s, sloop- en opbouwkosten, …

 

Offertes voor vloerverwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs