Vloerverwarming-advies.nl Info & advies over de mogelijkheden en prijzen van vloerverwarming.
Vergelijk meer dan 154+ installateurs online.
header image
Vloerverwarming-advies.nl

Vloerverwarming kosten

Vloerverwarming is in de aanleg niet meteen de  goedkoopste oplossing voor een nieuwe vorm van verwarming. Je moet immers rekenen dat er veel meer bij komt kijken dan alleen de aankoop van de vloerverwarming. Er zijn ook andere materialen nodig, maar het is voornamelijk het aantal werkuren dat de prijs de hoogte in jaagt. Ten slotte moeten er ook nog enkele aanpassingen gebeuren om de vloerverwarming door het huis te pompen en voor verwarming te laten zorgen. Initieel mag het dan wel een fikse investering zijn, op lange termijn haal je de investering er zeker uit terug!

 

Elektrische vs warmwater vloerverwarming

Bij vloerverwarming is er een erg groot prijsverschil mogelijk. Warmwater vloerverwarming is over het algemeen bijvoorbeeld veel goedkoper dan elektrische vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming kan wel veel eenvoudiger zelf worden gelegd, dus daar zit je wel met een lagere prijs voor de aanleg.

 

Kosten van vloerverwarming

Allereerst zijn er natuurlijk de logische prijsverschillen.
Ben je handig genoeg om vloerverwarming zelf te leggen? Doe dit dan zeker! Maar denk wel goed na voor je er aan begint, want het is allesbehalve makkelijk… Neem zeker dit artikel door. Lijkt het toch te ingewikkeld? Dan kan je altijd nog beroep doen op een vakman via dit formulier.

Hét grote prijsverschil zal voornamelijk komen door het verschil tussen elektrische en warmwater vloerverwarming.

 

Prijs van elektrische vloerverwarming

Bij elektrische vloerverwarming wordt gebruik gemaakt van elektrische matten. Afhankelijk van de kwaliteit en de producent kost een mat van 5 m² je tussen 250 en 350 euro. Grotere matten zijn meestal iets goedkoper per m². Je kan dan gemiddeld rekenen op 50 en 70 euro per m².

 

Prijs van warmwater vloerverwarming

Warmwater vloerverwarming is -vreemd genoeg- veel goedkoper per m². Er zijn 3 mogelijkheden om dit type vloerverwarming te installeren, aangezien je niet zomaar overal vloerverwarming kan installeren. Ieder type heeft zijn eigen prijs:

Nat systeem – In de meeste gevallen kan vloerverwarming in de dekvloer worden geplaatst. Hierbij worden de leidingen geplaatst in noppenplaten, metalen netten of ze worden vastgeniet in isolatiemateriaal. Dit kost ongeveer 30 à 50 euro per m².

Droog systeem – Wanneer het natte systeem niet mogelijk is, wordt vaak gekozen voor het droge systeem, waarbij de buizen in de isolatie zullen worden gelegd om zo de opbouwhoogte te verbeteren. Dit kost je tussen 35 en 60 euro per m².

Ingefreesd systeem – Wanneer je al een vloer hebt en niet meteen zin hebt om alles open te gooien, kan je ook kiezen voor een ingefreesde vloerverwarming. Dit kost je 35 à 50 euro per m².

 

prijs vloerverwarming

Kostprijs van bijverwarming

Niet iedereen kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming. Logisch, want het is een heel grote investering… Wanneer je voor bijverwarming kiest heb je exact dezelfde mogelijkheden als hierboven vermeld: elektrische vloerverwarming en alle types warmwater verwarming. Gemiddeld mag je rekenen dat de aanlegkost voor bijverwarming 5 tot 10 euro goedkoper per m² zal uitvallen.

 

En dan nog de extra kosten!

De vloerverwarmingsmatten of buizen zijn nu wel aangelegd, maar toch zijn er nog steeds kosten aan vloerverwarming die je daar bij moet rekenen. De vloerverwarming moet immers nog aangesloten worden op de rest van je verwarmingsinstallatie.

Gascondensatieketel – Meteen de goedkoopste optie is de gascondensatieketel op aardgas. Dit kost je tussen 1.500 en 4.000 euro. Let wel op dat aardgas natuurlijk niet zo goedkoop is en dat die kost er dan ook nog bij komt…

Stookolieketel – Afhankelijk van het vermogen en allerlei regelingen kost een stookolieketel gemiddeld maar liefst 4.500 euro. Daar zit dan nog niet eens de installatie bij… Want die kost ook nog eens 2.000 euro extra.

Lucht-waterwarmtepomp – Nog duurder, maar wel beter voor het milieu en op termijn ook goedkoper is de lucht-waterwarmtepomp. Voor een nieuwbouw betaal je gemiddeld tussen 6.000 en 7.000 euro. Bij oudere woningen is er een hoger vermogen nodig, waardoor de ketel enkele honderden tot duizenden euro’s duurder zal uitvallen.

 

Offertes voor vloerverwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs